Energiemanagement volledig geautomatiseerd

Als grootverbruiker of producent van energie wilt u dat uw energiemanagement geregeld wordt, voor de optimale prijs en met oog op de toekomst door gebruik van (meer) duurzame energie.

Senfal koppelt haar software online aan uw apparaten. Deze voorspelt uw energieverbruik, energieproductie en de prijzen op de energiemarkt. Op basis van deze voorspellingen kan Senfal uw energiemanagement overnemen. U bepaalt zelf de mate waarin de software dit voor u regelt.

Lees meer

Senfal stuurt uw apparaten automatisch en zonder kwaliteitsverlies aan, zodat bij elk proces de mogelijkheid tot het optimaliseren van uw energiemanagement wordt benut. Senfal geeft u direct inzicht in al uw energieverbruik met bijbehorende kosten en/of energie-opbrengsten via uw eigen realtime dashboard. Na het koppelen van de software met uw apparaten, kunnen de zelflerende algoritmes aan de slag. Deze voorspellen de prijzen op de verschillende energiemarkten en wat het energieverbruik of energieopbrengst van uw apparaten op een dag zal zijn. Op basis hiervan perfectioneert Senfal uw energiemanagement. Vervolgens benut Senfal intraday-prijsschommelingen zoveel mogelijk door uw apparaten mee te laten bewegen met de marktprijzen.

Flexibiliteit optimaal benut

Senfal’s software stuurt uw apparaten automatisch aan. Voor grootverbruikers verplaatst de software een deel van het energieverbruik naar het voordeligste inkoopmoment. Voor energieproducenten verplaatst de software de productie naar momenten waar de marktprijzen (inclusief onbalansprijzen) het hoogst zijn. Voor een vrieshuis kan de temperatuur bijvoorbeeld tussen de -20 ͒ C en -15 ͒ C zijn, binnen deze marge wordt bepaald wanneer er energie gebruikt wordt om naar -20 ͒ C te koelen zodat het u het meeste voordeel oplevert. Zo wordt bij elk soort energieverbruik de mogelijkheid tot besparen bepaald en geïmplementeerd.

Volledig transparant

Onze software geeft u direct inzicht in de energiekosten per uur en het energieverbruik of productie per apparaat, via een eigen dashboard of via een rapportage op de momenten dat u deze wilt ontvangen.

Duurzaamheid en besparing hand in hand

Met de komst van zonne- en windenergie verandert het energielandschap. Senfal laat deze verandering in uw voordeel werken door uw apparatuur slim te gebruiken en het verbruik te verplaatsen naar de momenten waarop er veel zonne- en windenergie wordt opgewekt. Zo profiteert u niet alleen van de kostenbesparing en/of hogere opbrengsten, maar draagt u tegelijkertijd bij aan het duurzame energienetwerk van de toekomst.

Lees meer

Energie is momenteel niet kosteneffectief op te slaan dus moet energie geconsumeerd worden op het moment van productie. Naarmate er meer mensen overstappen op onze techniek wordt het verbruik steeds minder tijdsafhankelijk. Zo werkt u dus mee aan het duurzame energienetwerk van de toekomst.

Senfal wil een duurzame toekomst met duurzame energie

Start nu met optimalisatie

  • Intake

    Analyse bedrijfsproces en opstellen implementatierapport.

  • Implementatie

    Testen van koppeling tussen de soft- en hardware.

  • Realisatie

    24/7 geoptimaliseerd energiemanagement.

Logo TNO
Logo Port of Amsterdam
Logo Nuon
Senfal Dashboard Energie Software

Probeer onze demo

Meer weten? Vraag een demo aan. U krijgt toegang tot onze dashboards en kunt op uw gemak bekijken wat onze software voor u kan betekenen.