Verhoog het rendement van uw windturbine

Senfal biedt de oplossing om het rendement van uw windturbine(s) te verhogen. Senfal kan handelsdiensten aanbieden zoals het verkopen van (delen van) de productie op de EPEX-markt, in plaats van de gebruikelijke stroomafnameovereenkomst. Sommige windparkbeheerders kunnen de energieproductie van de windturbines snel aanpassen. Senfal maakt het leveren van Frequency Containment Reserve mogelijk bij een combinatie van deze windmolens en batterijen. Het rendement van uw windmolen wordt hierdoor verhoogd, ook als de SDE+-subsidie wegvalt. Daarnaast kan Senfal de curtailment van uw windpark verzorgen. We hebben een uitstekende performance door één van de beste onbalansvoorspellers in de markt, die zorgt voor een zeer goede rendementsverbetering.

  • Verhoog uw rendement

  • Real-time en overzichtelijk procesinzicht

  • Genereer extra inkomsten

Kies het softwareproduct dat bij u past

De software van Senfal biedt u verschillende mogelijkheden. De basis Insight geeft u inzicht in de energieproductie en besparingen via het gepersonaliseerde platform. Hiernaast kunt u kiezen voor Control, Trading of het volledige pakket: Premium. Met aansturing stuurt de software uw windmolen aan, waardoor u het rendement kunt verhogen. Trading biedt u de software waarmee uw energieproductie wordt voorspelt en de prijzen op de markt, waardoor er een accurate verkoop van elektrische energie kan plaatsvinden.

Insight

 Real-time inzicht

 Energieproductie per molen

 Actuele marktinformatie

 Frequent procesrapport

Control

 Verhogen rendement

 Vergoeding flexibiliteit

 Koppeling diverse markten

 Incl. Insight

Trading

 Verkoop windproductie 

 Flexibele contractduur

 Koppeling diverse markten

  Incl. Insight

Premium

 Optimale terugverdientijd

 Incl. Trading

 Incl. Control

 Incl. Insight

“De manier waarop de mensen van Senfal naar de markt kijken bevalt ons: innovatief en los van conventies. Senfal creëert een mooie toekomst.”

Directeur Anode Energie: Erik van Teeffelen

E. van Teeffelen
Directeur @ Anode Energie

Slimme koppeling

De techniek van Senfal uitgelegd

De Senfal software communiceert met de aansturingssoftware van de windmolen. Er wordt een real-time verbinding opgezet tussen het lokale aansturingssysteem van de windmolen en de Senfal server.

Indien de windmolen binnen de pool van Senfal wordt ingezet voor systeemdiensten zal er bij een moment van onbalans op het net direct gecommuniceerd worden met de windmolen. Senfal zorgt op dat moment ervoor dat de productie van de windmolen continu wordt geupdate naar aanleiding van onbalans op het net.

 

Energiemarkten

De markten uitgelegd

Over het algemeen wordt verondersteld dat windmolens onvoorspelbaar zijn in hun productie, uiteindelijk zijn ze afhankelijk van de hoeveelheid wind. Maar op het moment dat windmolens elektriciteit produceren zijn ze goed aanstuurbaar en reageren ze snel om signalen.

Door windmolens in te zetten voor systeemdiensten kan de business case van aanzienlijk verbeteren doordat er extra inkomsten gegenereerd kunnen worden.

Logo TNO
Logo Port of Amsterdam
Logo Nuon