Energiebesparing door slimme aansturing

Met Senfals software worden apparaten die energie verbruiken slim aangestuurd. Door het energieverbruik te voorspellen en automatisch aan te passen aan actuele energieprijzen, wordt bespaard op de energierekening. De slimme aansturing doet Senfal al met succes bij assets zoals gemalen en koel- en vriescellen. Senfal is ervan overtuigd dat warmtepompen op dezelfde manier kunnen worden aangestuurd en op deze manier energiekosten kunnen besparen. Heeft u interesse om samen met ons een pilotproject op te starten? Dan drinken we graag eens een kopje koffie!

  • Real-time en overzichtelijk procesinzicht

  • Bespaar op uw energierekening

  • Directe koppeling aan diverse energiemarkten

Kies het passende softwarepakket en bespaar direct

Senfal werkt met verschillende softwarepakketten. De basismodule Insight geeft u inzicht via het gepersonaliseerde Senfal dashboard. Met Control stuurt de software uw warmtepompen aan op basis van de actuele elektriciteitstarieven. Met Trading wordt op basis van voorspellingen van het energieverbruik en -prijzen het inkoopprofiel geoptimaliseerd, om zo voordelig mogelijk energie in te kopen. Met Premium heeft u zowel aansturing als automatische energie-inkoop.

Insight

 Real-time inzicht

  Temperatuurverloop

  Energieverbruik

 Frequent procesrapport

Control

  Slimme aansturing

  Bespaar op energiekosten

  Verbeter energie-efficiëntie

 Incl. Insight

Trading

 Optimaal inkoopprofiel 

 Automatische inkoop

 Bespaar op energie inkoop

  Incl. Insight

Premium

 Optimale terugverdientijd

 Incl. Trading

 Incl. Control

 Incl. Insight

“Senfal is een sprekend voorbeeld van jonge innovatieve ondernemers die de energietransitie in Nederland scherp houden.”

Senior Consultant TNO Henk Ensink

H. Ensing
Senior Consultant @ TNO

Slimme koppeling

De techniek van Senfal uitgelegd

Afhankelijk van het product (Control/Trading/Premium) wordt er een implementatieplan opgesteld. Senfal koppelt met het lokale aansturingssysteem waarna er data uitgewisseld wordt over het energieverbruik van de warmtepomp. 

Wanneer er sturing plaatsvindt wordt er binnen het lokale aansturingssysteem een omgeving ingericht waar Senfal de aansturing van de warmtepomp kan overnemen. Aan de hand van actuele condities binnen de verschillende ruimtes en de voorspelde energietarieven op de EPEX-markt stelt Senfal een schema op. Het lokale aansturingssysteem beoordeeld dit schema en voert deze uit indien het schema binnen de gestelde parameters valt.

Energiemarkten

De markten uitgelegd

Senfal stemt de aansturing van warmtepompen af op de prijzen op de EPEX-markt. De EPEX-markt is een markt waar de prijzen per uur of zelfs per kwartier variëren. Gemiddeld is de EPEX-markt per dag goedkoper dan de lange termijn markten (ENDEX). Om deze reden loont het om je stroom niet in te kopen op de lange termijn markten maar om bewust te sturen op de goedkopere momenten op de EPEX-markt. 

Naast de activiteiten op de EPEX-markt biedt Senfal systeemdiensten (grid services) aan, met een sterke focus op het leveren van primair reservevermogen. Deze dienst leveren we onder andere bij de asset batterijen.

Logo TNO
Logo Port of Amsterdam
Logo Nuon
Logo Anode Energie
Entrnce