De slimste oplossing voor uw laadpaal

Senfal heeft software ontwikkeld dat de laadsessie van de laadpalen aanstuurt. Door honderden laadpunten te koppelen, kan deze aansturing gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Momenteel gebruiken we het om Frequency Containment Reserve te leveren, maar het kan ook gebruikt worden voor peak shaving of de optimalisatie van energie-inkoop. De software van Senfal is met succes bij andere klanten geïmplementeerd en Senfal is ervan overtuigd dezelfde positieve resultaten te behalen bij laadpalen als bij andere klanten, zoals vrieshuizen of waterpompen. Heeft u interesse om deze techniek met ons te ontwikkelen? Dan drinken we graag eens een kopje koffie.

  • Besparen op kosten van energie-inkoop

  • Real-time en overzichtelijk procesinzicht

  • Directe koppeling aan diverse energiemarkten

Kies het softwarepakket voor optimaal laden

Senfal ontwikkelt diverse diensten voor laadpunt operators. Met de Trading module wordt de energie vraag voorspelt op het netwerk en koopt automatisch de vraag in op de groothandelsmarkt, zonder marge. Met Control wordt de inzet op het laadnetwerk aangestuurd en gekoppeld met de meest lucratieve markt. Met Premium heeft u zowel aansturing van de laadpunten, als automatische energie-inkoop en inzicht in het functioneren van het systeem. 

Insight

  Real-time Inzicht

  Energieverbruik

  Actuele marktinformatie

  Frequent procesrapport

Control

  Slimme aansturing

 Vergoeding flexibiliteit

 Koppeling diverse markten

 Incl. Insight

Trading

 Optimaal inkoopprofiel 

 Automatische inkoop

 Bespaar op energie inkoop

  Incl. Insight

Premium

 Optimale terugverdientijd

 Incl. Trading

 Incl. Control

 Incl. Insight

“De manier waarop de mensen van Senfal naar de markt kijken bevalt ons; innovatief en los van conventies. Senfal creëert een mooie toekomst.”

Directeur Anode Energie: Erik van Teeffelen

E. van Teeffelen
Directeur @ Anode Energie

Slimme koppeling

De techniek van Senfal uitgelegd

Senfal ontwikkelt software om slim om te gaan met laadpatronen van elektrische auto’s.

Gemiddeld duurt een laadsessie van een elektrische auto ongeveer 6 uur. Van deze 6 uur wordt er ongeveer 2,5 uur daadwerkelijke geladen. Senfal ontwikkelt voorspellende software noodzakelijk om te weten wanneer je delen van de vraag kan schuiven, zonder het nodige laadvermogen voor klanten te beïnvloeden. 

Daarnaast kunnen wij het laadpatroon van de laadpalen voorspellen waardoor er nauwkeuriger elektriciteit ingekocht kan worden voor het laadnetwerk.

Energiemarkten

De markten uitgelegd

Senfal verbindt flexibel vermogen aan verschillende markten. Voor laadpalen ontwikkelen wij technologie om primaire reserve te leveren uit laadpalen. Op deze manier verwachten wij de kosten van een laadsessie drastisch te kunnen verminderen.  

Daarnaast ontwikkelt senfal algoritmes om accuraat de laadtoestand en de energie behoefte te voorspellen. Door gebruik te maken van deze voorspelling kan Senfal nauwkeurig elektriciteit op de EPEX-markt inkopen. De aansturingssoftware die is ontwikkeld voor het leveren van primaire reserves kan worden gebruikt voor demand response en het leveren van grid services diensten, zoals het verminderen van de congestie en het evenwicht van het aanbod met de vraag. Dit zal het laadnetwerk op de toekomst voorbereiden. 

Logo TNO
Logo Port of Amsterdam
Logo Nuon
Logo Anode Energie
Entrnce