Energiebesparing met de software van Senfal

Senfal ontwikkelt software om energieverbruik te koppelen aan fluctuerende energieprijzen. Door het energieverbruik te voorspellen en automatisch aan te passen aan actuele energieprijzen, helpt Senfal bedrijven te besparen op hun energierekening en inkomsten te verhogen. Sinds dit jaar heeft Senfal haar activiteiten uitgebreid door het aanbieden van systeemdiensten, met een sterke focus op het leveren van primair reservevermogen. Senfal heeft met succes de software geïmplementeerd voor o.a. het automatisch inkopen van walstroom en het slim aansturen van koel- en vriescellen, gemalen en batterijen.

Heeft u één of meerdere energie assets, verbruikt u veel energie en heeft u flexibele vermogen? Dan kan Senfals software zorgen voor besparing op energiegebruik, kosten en CO2-uitstoot.

  • Energieverbruik en energieprijzen voorspellen

  • Aansturing en systeemdiensten

  • Besparing op energie, kosten en CO2-uitstoot

Voor elke asset een softwarepakket op maat

De software van Senfal biedt verschillende mogelijkheden. De basismodule Insight biedt inzicht in het energieverbruik van uw asset. Gecombineerd met Control of Trading, biedt inzicht in wat de software doet bij uw asset. Hiernaast zijn er de aanvullingen Control, Trading of alles in één: Premium. Met Control stuurt de software de asset aan: het flexibel vermogen kan op dat moment ingezet worden op de verschillende energiemarkten. Waarbij gekeken wordt naar welke markt op dat moment het meeste voordeel oplevert. Bij Trading wordt op basis van voorspellingen van het energieverbruik en -prijzen het inkoopprofiel geoptimaliseerd, om automatisch en zo voordelig mogelijk energie in te kopen. Met Premium geeft Senfals software zowel aansturing als automatische energie-inkoop.

Insight

 Real-time Inzicht

  Energieverbruik per asset

 Actuele marktinformatie

 Frequent procesrapport

Control

  Aansturing per asset

  Bespaar op energiekosten

 Koppeling diverse markten

 Incl. Insight

Trading

 Optimaal inkoopprofiel 

 Automatische inkoop

  Zorgeloze energie-inkoop

  Incl. Insight

Premium

 Optimale terugverdientijd

 Incl. Trading

 Incl. Control

 Incl. Insight

Logo TNO
Logo Port of Amsterdam
Logo Nuon
Logo Anode Energie
Entrnce
48

locaties waarop onze software draait

82

assets worden er aangestuurd

41

hiervan zijn batterijen