Nu Senfal superscherpe PPA’s voor windstroom aanbiedt, kon aanwezigheid op de Wind Days in Rotterdam natuurlijk niet uitblijven.

Bezoekers aan de Senfal-stand konden zelf de Tennet-onbalansprijzen voorspellen en zo inzicht krijgen in de systematiek achter de onbalansmarkt en de intelligente, voorspellende algoritmes van Senfal. De deelnemer die dit het snelst en meest accuraat kon, mocht zich de winnaar noemen. Het was uiteindelijk Brendan Williams van Blue Bear Energy die er met de hoofdprijs – een exclusieve Lego Vestas-windturbine – vandoor ging.

De Senfal software robot handelt op de energiemarkten op basis van zijn zelflerende algoritmes. Dit is altijd beter en sneller dan handmatig handelen. Ook al kun je een hele goede inschatting maken van de markt.  Dit brengt unieke voordelen voor windparken:

   • Gegarandeerd de beste prijs voor uw stroom:  De PPA’s van Senfal zijn door zelflerende software in tegenstelling tot andere PPA’s in de markt volledig geautomatiseerd. De software is ontwikkeld op basis van machine learning en is in staat om enorme, historische datasets razendsnel te analyseren. Hierdoor kan de software zeer nauwkeurig toekomstige prijzen op de energiemarkten voorspellen en zo op de meest geschikte momenten stroom verkopen dan wel inkopen. Een ander voordeel; deze kunstmatige traders hebben geen slaap nodig. Er kan 24/7 rationeel in energie worden gehandeld. 1-0 voor robot versus de `Mensch’
   • Zekerheid in uw energiehandel: Door slimme methodes toe te passen kan Senfal haar klanten in iedere denkbare situatie een mooie prijs bieden voor stroom. Dit levert zekerheid en comfort. Senfal vindt het belangrijk dat haar klanten geen zorgen hebben over hun energiehandel. Zo kan men zorgeloos renderen op een maatschappelijk gewenste investering.
   • Nog nooit had u zoveel inzicht in uw PPA: Het is momenteel in de energiemarkt zeer ongebruikelijk om inzicht te verlenen in de opbouw van een stroomcontract. Wanneer de gegevens in uitzonderlijke gevallen wel kenbaar worden gemaakt dan zijn deze zonder uitleg van een financieel expert onmogelijk te interpreteren. Daarom heeft Senfal een online dashboard ontwikkeld ter aanvulling op de PPA’s. Dit dashboard levert een volledig inzicht in productie en/of gebruik van energie, de opbrengsten, besparingen door curtailment (afschakelen) en tenslotte marktinformatie. Hierdoor is uw stroomcontract niet langer omringt door mist, maar geeft Senfal het inzicht om realtime te zien wat de software oplevert.

  De beurs was voor Senfal een succes en er wordt dan ook hard gewerkt aan de verschillende follow-ups met personen/bedrijven die op de Wind Days contact hebben gehad met de vertegenwoordigers van Senfal. Wie weet tot volgend jaar!

   

  Meer over Senfal Wind PPA’s