Van securitybeleid tot maatregelen

Begonnen als een groepje nerds zijn we nu gegroeid tot een bedrijf met professionals die allemaal dezelfde drang naar innovatie en duurzaamheid delen. Wij groeien snel en trekken gemotiveerde mensen aan. Zo is het belangrijk dat iedereen onze cultuur doorleeft. Senfal staat en draait op drie kernwaarden: ‘Be a beautiful nerd’, ‘Maak je moeder trots’ en ‘Rappo Klappo’. Deze kernwaarden, onze persoonlijke missie, vormen wie we willen zijn. Tenslotte is het onze ambitie om elke dag weer op te staan en met volle overtuiging onze klanten en partners te bedienen op de meest passievolle, vriendelijke en efficiënte manier.

Inhoud stage/afstudeeronderzoek

Bij Senfal zijn we betrokken bij smart grid projecten met partners zoals Enexis en Nuon. Ons doel is security by design, en we willen ons baseren op de meest recente ontwikkelingen op security-gebied. Daarom zoeken we een student die in het kader van het afstudeeronderzoek wil meewerken aan security-aspecten zoals een risico-analyse en met name sterk is in technische implementaties. Hierbij willen we onderzoeken wat een geschikt securitybeleid is in de energiesector en dit ook daadwerkelijk implementeren. Wij werken samen met partijen zoals Nuon en TNO, dus voor dit onderzoek maak je ook kennis met deze organisaties! Afhankelijk van jouw interesse kan de nadruk van de stage liggen op de securitybeleid en implementatie of meer in de richting van systeembeheer. Met de nadruk op security ga je het bestaande securitybeleid evalueren, een risicoanalyse uitvoeren, plannen opstellen en nieuwe securitymaatregelen bepalen en implementeren. Indien je interesse meer bij systeembeheer ligt, denk je mee over deze securityactiviteiten maar ben je voornamelijk bezig met de implementatie en waarborging in onze systemen. Jouw ideeën kunnen dus veel invloed hebben! Overleg over de precieze invulling van de afstudeeropdracht en het bijbehorende onderzoek is mogelijk. We maken graag kennis met je om dit te bespreken. 

Wat vragen we van jou?

 • Hbo/WO-student Security Management, System and Network Engineering of soortgelijke richting;
 • Kennis van information security, enige kennis van Linux en Windows op beheerniveau en goede Engelse taalvaardigheid;
 • Interesse in de energiesector;
 • Ondernemende en enthousiaste persoonlijkheid;
 • Iemand die past bij onze kernwaarden;
 • Beschikbaar voor minimaal vier dagen per week voor een periode van vijf maanden, bij voorkeur vanaf half januari;
 • Iemand die het als een uitdaging ziet om de security van een groeiende organisatie en een groeiende bedrijfssector te helpen verbeteren!

Wat biedt Senfal jou?

 • Dynamische werkplek binnen een jong team in Amsterdam;
 • Goede begeleiding door een CISSP-certified professional;
 • Gezamenlijke lunch;
 • Marktconforme stagevergoeding;
 • De kans om echt iets bij te dragen aan een groeiende organisatie.

Reageer nu!

Wil jij een fantastisch afstudeeronderzoek doen bij onze jonge onderneming waarbij je veel kunt leren? En heb jij ideeën over hoe de security geoptimaliseerd kan worden? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar work@senfal.com en we maken graag kennis!

 

Lees meer over Senfal