Bij Senfal zijn we met regelmaat op zoek naar een gemotiveerde Data Scientist. Op dit moment zijn wij niet actief op zoek, maar indien je geïnteresseerd bent, nodigen we je van harte uit om te solliciteren zodat we snel kunnen schakelen indien er weer een vacature beschikbaar komt.

Senfal is op zoek naar een analytische Data Scientist die gedreven is om met grote hoeveelheden data de juiste conclusies te kunnen trekken om onze software nog beter te maken. Onze software bestaande uit vraagsturingstechnologie en de automatisering van de in- en verkoop van stroom verbetert het financiële rendement voor onder andere industriële gebruikers en windparken en verlaagt hiermee de CO2-uitstoot door het gebruik van duurzame energie. Met goede analyses en machine learning kunnen wij onze software nog efficiënter maken en ook aan potentiële klanten aantonen wat zij kunnen besparen op energiekosten.

Voor deze functie vragen we een goede kennis van Python, bij voorkeur ook kennis van Java en/of R. Je vindt het leuk om modellen te maken en weet de resultaten ook grafisch op een mooie manier weer te geven zodat dit voor (potentiële) klanten inzichtelijk gemaakt kan worden.

Onze droom

Begonnen als een groepje nerds zijn we nu gegroeid tot een bedrijf met professionals die allemaal dezelfde drang naar innovatie en duurzaamheid delen. Wij groeien snel en trekken gemotiveerde mensen aan. Zo is het belangrijk dat iedereen onze cultuur doorleeft. Senfal staat en draait op drie kernwaarden: ‘Be a beautiful nerd’, ‘Maak je moeder trots’ en ‘Rappo Klappo’. Deze kernwaarden, onze persoonlijke missie, vormen wie we willen zijn. Tenslotte is het onze ambitie om elke dag weer op te staan en met volle overtuiging onze klanten en partners te bedienen op de meest passievolle, vriendelijke en efficiënte manier.

Wat vragen we van je?

 • Goede kennis van Python, kennis van Java en R zijn een pre;
 • Opleiding in Computer Science of Kunstmatige Intelligentie, of een opleiding in Natuurkunde, Wiskunde of biologie met daarbij werkervaring in data-analyse;
 • Interesse in design en algoritmes, bij voorkeur ook enige ervaring hiermee;
 • Analytisch en gedreven;
 • Beschikbaar voor 24-40 uur per week;
 • Interesse in groene energie en slimme technologie.

Ons aanbod:

Allereerst zijn wij een erg leuk team. Daarnaast bieden wij:

 • Veel vrijheid en vrijwel onbeperkte doorgroeimogelijkheden: hoe beter werk je doet hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt;
 • Dynamische werkplek binnen een jong team in Amsterdam;
 • Gezamenlijke lunch, een gezellige vrijdagmiddagborrels en regelmatig teamuitjes;
 • Marktconform salaris;
 • De kans om echt iets bij te dragen aan een duurzamere wereld en aan een groeiende organisatie.

Reageer nu!

Ben jij een gedreven analyticus? Wil je bijdragen aan de energietransitie en deel uitmaken van onze jonge onderneming? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar work@senfal.com en we maken graag kennis! Voor vragen kun je contact opnemen met Zita Divendal (085-3037414/work@senfal.com).